...av grønne fingre og Lerumske lidenskaper



mandag 27. februar 2012

Avd. for skippertaksblogging 2: TABBEN(E)

Sommeren 2011 var preget av eksperimenter. De aller fleste gikk rett i dass :)  Som alltid før ble tomatene bare halvveis modne. Artisjokkene ble ikke modne i hele tatt. De få morellene fikk sopp og råte. Jeg kjøpte fem jordbærplanter, men de fikk for lite sol fordi jeg plantet dem for nær andre raskvoksende urter i den lille kjøkkenhagen min. Konklusjon: Der er uansett litt for lite sol til annet enn urter, salat, reddikker og løk/rotfruktplanter.

Squash/gresskarplantene ble sådd altfor sent. Til Halloween hadde jeg dermed slett ikke en overflod av digre flotte skulpturlykter, kun en ynkelig på størrelse med mitt eget hode.


I år skal jeg ikke ha slike planter, men i stedet prøve meg på jordskokk (i den stygge, trange bakhagen) og satse mer på belgfrukter og salatingredienser.

Avd. for skippertaksblogging 1: REFERAT

Ikke ett innlegg etter 4 juni i fjor *skamrødme*

Jeg vet hvorfor: om sommeren er det morsommere å være i hage enn å skrive om hage.
Jeg tok bilder, noterte i min analoge hagebok, jadda. Men blogging ble det altså ikke. Før nå.

Med en 360-app på iPhonen kan man lage slike rare bilder. Dette er hagen min, i "flat" versjon - omtrent som hvis man drar papiret av en globus og presser det flatt på et bord :)













I august var peonene avblomstra, og solsikkene bare halvveis utvokste. Den nye frøblandinga ga varierte solsikker i flere farger mellom gult-oransje-brunt, men ingen så diiiiiiigre som året før.


Fargerike og morsomme stauder som jeg kanskje finner igjen før hele bedet blir omkalfatret i april?



Snøbærtreet fra barndomsgården trives, - men vokser ganske sakte.